Nadine Blaak
 

Kamermuziek

Trio Animando

Trio Animando (2015 - heden) is een levendig en enthousiast klassiek trio dat bestaat uit Kevin Visser (klarinet), Chloë Elsenaar (viool) en Nadine Blaak (piano). Allen zijn alumni aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het trio heeft een uiteenlopend repertoire, variërend van originele stukken voor de bezetting van onder meer de componisten Darius Milhaud, Waldemar von Baussnern, Peter Bartók en Igor Stravinsky, tot arrangementen van onder meer de componisten Dmitri Shostakovich, Franz Lachner en Georg Friedrich Händel. Daarnaast heeft het trio enkele duostukken in het repertoire.

Het trio heeft in 2016 de publieksprijs gewonnen voor 'Beste kamermuziekensemble ArtEZ Conservatorium Zwolle'. Deze prijs bestaat uit het geven van een concert in de concertenreeks van Oud-Avereest. Het concert heeft plaatsgevonden op zondag 17 september 2017. Op 23 april 2019 heeft het trio voor het vierde jaar op rij een plaats in de finale weten te bemachtigen. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 21 mei 2019. Trio Animando zal hierbij de eerste twee delen van het trio van Paul Schoenfield ten gehore brengen. 

Door middel van een auditie heeft het trio een masterclass gewonnen van het Van Baerle Trio. Deze masterclass hebben zij in ontvangst genomen op 14 februari 2018. Zij zijn hierbij gecoacht door Maria Milstein en Gideon den Herder.

Voor het seizoen 2018 - 2019 is Trio Animando uitgenodigd om deel te nemen aan een jong talententraject, samen met drie andere veelbelovende jonge ensembles uit heel Nederland. Hierbij konden zij deelnemen aan twee workshopdagen en kregen zij de mogelijkheid om een concert te geven in de Dorpskerk te Wilp, dat op zondag 10 maart jl. heeft plaatsgevonden. Voor dit concert vond er een bijzondere en indrukwekkende samenwerking met theaterstudent Laura van Wanrooij, met wie het trio het verhaal van Stravinsky's L'Histoire du Soldat heeft weten te vertolken.

Trio Animando heeft masterclasses gevolgd bij onder meer Maria Milstein, Sylvia van der Grinten, Adriaan Stoet, Karlien Bartels, Gideon den Herder, Oscar Ramspek, Peter-Marc Dijcks, Frank van der Laar en Sepp Grotenhuis. 

Trio Animando geeft meerdere malen per jaar openbare en besloten concerten en is tevens te boeken door contact op te nemen via het contactformulier. Prijzen worden afgesproken in overleg.


Onderstaande link toont een deel van het concert in Wilp op 10-03-2019.

https://www.youtube.com/watch?v=ijb84woldks


Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Trio Animando (Fotograaf: Wijbranda Holterman)
Concert Wilp, 10-03-2019 (Fotograaf: Pieter Leeflang)
Concert Wilp, 10-03-2019 (Fotograaf: Pieter Leeflang)